My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Tuesday, June 27, 2006

Naneli salatalıklı bezelye/ Peas with mint and cucumber



1 kg bezelye
500 gr salatalık
12.5 cl(1/2 su bardağı tavuk yada sebze suyu)
2 çorba kaşığı taze nane(ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber
Bezelyeler haşlanır.Salatalıklar soyulmadan boylamasına 2 ye kesilip çekirdekleri çıkarılıp verevine dilimlenir.Yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Tavuk yada sebze suyu kaynatılır.İçine bezelyeler ve salatalıklar koyulup ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirilir.Taze naneleri,tuz,karabiber ilave edilip biraz daha karıştırdıktan sonra ateşten alarak servis yapın.
NOT:Donmuş yada konserve bezelyede kullanılabilir.Eğer donmuş bezelye kullanılıyorsa tencereye haşlanmadan eklenmelidir.Eğer konserve bezelye kullanılıyorsa tencereye ilaveden sonra sadece 1 dakika pişirilmelidir.
XOXOXO
1 kg peas
500 gr cucumber
12.5 cl 1/2 glass of vegetable or chicken broth
2 table spoons of fresh mint (finely chopped)
1/2 teaspoons of salt
pince of black pepper
Boil the peas.Strain set aside.Slice the cucumbers,seed them as seen in the picture.Steam boil the cucumbers set aside.Boil the broth add the peas and the cucumbers,stir cook 5 minutes.Add mint salt and black pepper.Stir well and serve immediately.
NOTE:Frozen or canned peas can be used.If frozen peas are to be used donot let them dissolved before adding the pot.If canned peas are to be used cook only for a minute after adding to the pot.

Calory:45
Protein:3 g
Cholestrol:o mg
Total fat:0 g
Satiated fat/doymuş yağ:0 g
Sodium:95 gr