My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Wednesday, June 7, 2006

Soya soslu patlıcan/Aubergine with soy sauce


4 patlıcan
4 çorba kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı beyaz şarap
1/4 tatlı kaşığı susam yağı yada ayçiçek yağı
2 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarmısak ince kıyılmış
2 adet taze soğan (yalnızca yeşil bölümleri 2.5 cm boyunca verevine parçalar halinde kesilmiş)
Soya sosu,şarap,susamyağı(yada ay çiçek),zencefil,ve sarmısakları bir kasede karıştırıp bir kenara bırakın.
Yarım patlıcanların kabuklarını sivri bir bıçağın ucuyla 2 cm derinlikte baklavalar biçiminde yarın.Sonra kabuk bölümleri üste gelecek şekilde ateşe dayanıklı bir servis tabağına koyup üzerine yukarıda hazırlanan karışımı dökün.
Bir tencereye 3 cm yükseklikte su koyup ,içine yan yana ateşe dayanıklı 2 kase yerleştirerek patlıcanların bulunduğu tabağı kaselerin üzerine oturtun.Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşe oturtarak patlıcanları kabukları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) buharda pişirin.Taze soğan parçalarını serpştirip patlıcanlar oda sıcaklığına ininceye kadar beklettikten sonra servis yapın.
XOXOXO
4 aubergine cut in half
4 tablespoons of soy sauce
4 tea spoons of white wine
1/8 tea spoons of sesame oil(or sun flower oil)
2 tea spoons of ground ginger
2 cloves of garlic
2 green onion( nicely shredded)
Mix soy sauce,white wine,sesame or sunflower oil,ginger and garlic .Set aside.
Deeply split the rind of the aubergines halves as seen in picture.And pour the ready mixture on top of the aubergines.Stew boil the till the aubergines gets soft.Sprinkle the green onions on top and serve warm.
Calory:25
Protein:2 gr
Cholestrol:0 mg
Total fat:o mg
Sodium:310 mg
Satiated/doymuş fat:0 gr