My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Wednesday, September 6, 2006

Bamyalı balık salatası /Fish salad with okra

1 demet taze soğan(yeşli ve beyaz kısımları ayrı ayrı kesilmiş)
3 defne yaprağı
1 su bardağı sirke
500 gram levrek fileto(7.5 cm boyunda parçalara kesilmiş)
2 çorba kaşığı domates püresi
750 gram domates
2 tatlı kaşığı şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kekik
3 çorba kaşığı maydonoz
500 gram bezelye
150 gram mısır
200 gram bamya(külahları kesilip sirkeli suda bekletildikten sonra iri parçalar halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı çiçek yağı
125 gram mısır unu
1 çorba kaşığı kırmızı biber
Bir tencereye 6 su bardağı su koyup suyu kaynatın.Kaynayınca balık filetolarını taze soğanların yeşil bölümlerini defne yaprakları ve sirkenin yarısını ekleyip 15 dakika pişirin.
Balık parçalarını bir tabağa tek kat halinde yerleştirin.Tencereyi ateşten alıp içindeki suyu balıkların üzerine süzün.3o dakika buzdolabında soğumaya bırakın.
Bu arada dometes püresi ve kalan sirkeyi bir kasede karıştırıp ,taze soğanların beyaz bölümleri ,domatesler,şeker,tuz,maydonoz ve kekiği ekleyerek karıştırın.Bu sosuda 30 dakika soğutun.
Bezelye ve mısırları kaynatın eğer konserve kullanılıyorsa 15 -20 saniye haşlanmaları yeterlidir. Mısır ve bezelyeleride karıştırın ve bu karışımıda 30 dakika soğumaya bırakın.
Buğulama kabına bamyaları koyup 30 saniye buharda pişirdikten sonra bir kaseye çıkarın ve oda sıcaklığına inmelerini bekleyin.
Soğumuş malzemeleri buzdolabından çıkarın.Balıkların suyunu süzün.Balıkları,bezelyeli mısırlı karışımı ve domates püreli karışımı kat kat döşeyin üzerlerine balık suyunu dökün.
Bir tavada çiçekyağın ısıtın.Mısır unu ve kırmızı biberi karıştırıp bamyalara ekleyin .Sürekli karıştırarak bamyalar altın sarısı bir renk alana kadar kavurun .Bamyaları sıcak sıcak salatanın üzerine dökerek hemen servis yapın.

1 bunch of fresh onion(seperate green and white parts)
3 daphne leaves
1 glass of vinegar
500 gram bass fillet(cut in 7.5 cm pieces)
2 table spoons of tomato puree
750 grams tomatoes
2 tea spoons of sugar
1/4 tea spoons of salt
3 table spoons of parsley (finely cut)
2 tea spoons of thyme
500 grams of okra (caps cut out, cut in pieces and put in vinegareted water)
2 table spoons of sunflower oil
125 grams of corn flour
1 table spoons of red pepper
Boil 6 glasses of water.When its boiled add the fish fillets the green parts of the fresh onions,half of vinegar and daphne leaves cook 15 minutes.Lay the fish fillets .Sieve the broth on top of them discarding the green onions and daphne leaves.Chill 30 minutes.
Mix the rest of vinegar ,tomato puree,white parts of the fresh onions,tomatoes,sugar,salt,pars
ley and thyme.Chill this 30 minutes too.
Boil peas and corn if canned peas or corns are used boil them only for 15-20 seconds.Chill them 30 minutes too.
Double boil okras .Set aside.Let them come to room temperature.
Take out all the chilled mixtures.Drain fish fillets.Put the broth aside.Lay half of the fish fillets to a serving plate over them lay the half of the peas and corns and then the half of the tomato mixture .Repeat.Then pour the broth over.
Heat oil.Add corn flour ,red pepper and okras by stirring roast them till okras become golden.Pour this over fish fillets and serve immediately.

Calory:350
Protein:26 g
Chlestrol:50 mg
Total fat /Toplam yağ:9 g
Satiated fat/Doymuş yağ:1 g
Sodium:235 mg

11 comments:

  1. sevgili Candan bamyayı severim balık ise vazgeçemeyeceğim bir şey; fakat ikisini bir arad düşünemedim sen yedin mi nasıl olmuş?

    ReplyDelete
  2. Akidem ne olur ben bamyayı ve balığı ayrı ayrı pişirip yiyeyim.Biraraya getirmek istemiyorum. Tutucuyum yemek konusunda:)) Paylaştığın için çok teşekkürler, öptüm seni kocamanından.

    ReplyDelete
  3. mamila12:42

    caaaaaaandaaaaan , bu nasıl bişi canım yedinmi balığı severim bamyayıda. birlikte olabilirlermi bilmiyorum. nazlıca nın dediği gibi ayrı yesek onları. ben zaten uzun bir süre hiç bir hayvansal gıda yiyemiyeceğim .canım koskocaman öptüm

    ReplyDelete
  4. Candancım
    çok güzel bir tat olabilir ama bende almıyayım malum başak tutucuyumdur ama ikisini ayrı çok seviyorum
    öpüyorum seni

    ReplyDelete
  5. BALIK YİYEMİYORUM BEN NEDEN BİLMİYORUM ,
    AMA DENEMEYE VARIM TABİİ DEĞİŞİK LEZZETLER HER ZAMAN BENİ ÇEKER.
    KOCAMAN ÖPTÜM CANIIIIMMM CANDANIIIIIIIIIMMMMMMMMMM

    ReplyDelete
  6. tARİFİ OKURKEN HİSSETTİKLERİMİ DİĞER ARKADAŞLAR YAZMIŞLAR.yEMEK KONUSUNDA YENİLİKLERE AÇIĞIM ASLINDA AMA...
    bEN O BALIĞI FIRINDA PİŞİRSEM YANINADA MARUL SALATASI YAPSAM.bAMYAYI DA ERTESİ GÜN ZEYTİNYAĞLI PİŞİRSEM DAHA İYİ OLACAK GALİBA:))))
    öPÜYORUM ARKADAŞIM:))

    ReplyDelete
  7. candanım merhaba

    açım şuan ve bakarak doyulsa keşke deyıp iç geçırerek salatana baktım olsa da yesemmm

    of ya ben nıye kılo aldım yıne

    sevgıler

    ReplyDelete
  8. candaaaaaaaan nasılsın bakiym. ilahi sen yani seni kursa götüreyim canım nasılsa ben veriyorum .değişik bir kaç projemiz var bir kaç gün çoook yoğun geçecek gelemessem merak etme. birikmişlerle çok öptüm.

    ReplyDelete
  9. Candancım,
    Diğer tarafa da yazmıştım buraya da yazıyorum tekrardan.Bu bence tam ana yemek kıvamında hemde göze ve mideye hitap eden şekillerden.
    Benim Trabzon da bir akıllı kuzenim var,ona bugün senin tarifi çekmiştim.Dene hemen ben denedim harika olmuştu dedim.Biraz önce beni aradıkızım sen yokmusun sen diye başladı.Böyle manyakça tarifler hep senden çıkar diye,sonuç PRIMAAA tek kelime ile.Bana söylediklerini aynen sana iletiyorum.Kendisine de senin adresini verdim,tarifin bana değil sana ait olduğunu söyledim. Sanırım sana yorum bırakır.


    Çok öpüyorum teşekkürler tekrar..

    İYİ GECELER.

    İyi gecler.

    ReplyDelete
  10. yemek için bir yorum yapamayacağım:))
    kandilin mübarek olsun candancığım.
    hayırlara vesile olsun inşallah.
    sevgiler

    ReplyDelete
  11. @Sevgili Şule Türel balıklı sebze salatası gibi birşey oluyor sık sık yaparım türlü gibi tat güzel
    @Nazlışım kurabiyem tama bir araya getirme istediğin gibi yap ama bu tarz olunca daha sağlıklı oluyor et ve sebzenin ağır unsurları birbirini nötrleştiriyor
    @Mamila vallahi bu çok güzel bişii pek bizim damak tadımıza uymuyor ama sağlıklı ve dengeli beslenmek için ideal bence sizde yavaş yavaş diyetinize eti katın az yiyin her şey yeyin insan hayatı boyunca diyet yapamayacağına göre dimi ya .Ağır diyetler metabolizmayı sarsıyor sonra....Allahhh kursu sizmi veriyorsunuz ahhhh yine kaçırdımmm kolay gelsin
    @Sevgili Gönül Topçu aslında tat fena değil alışmak gerekiyor denemeye değer derim...
    @Peaceciğim neden balık yiyemiyormusun ahhh en salıklı şey yavaşa yavaş tatsan belki alışırsın:)
    @Beyhan o kadar da kötü değil gerçekten belki ben çok fazla sebze mi koydum da karışık göründü neyse aslında sağlıklı yemek..
    @Gültencim aslında tamm rejim salatası denemeni isterim...
    @Gülcüğüm hakikaten prima bende öyle düşünüyorum tek dezavantaj biraz içinde yok yok olmaması oldu yani ehhh ne yapalım o kadar da olacak kim yapmış bunu bennn eh tembellikte var az az koyacakken malzemeleri sen dünyada ne sebze var koyarsan böyle olur....
    @İlaydacım neden yorum yapmadın yemeğe canım ben her türlü eleştiriye açığım belki daha hoş bir fikrin olabilirdi bu mutfak dene baba dene neler çıkar neler.
    Kandil için bilmukabele.
    SEVGİLERİMLE SELAMLARIMLA ÖPÜCÜKLERİMLE KUCAKLARIMLA

    ReplyDelete