My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Tuesday, December 11, 2007

KEREBİÇ



Kerebiç Mersin yöresine ait çokca tüketilen bir tatlı.Beyaz bir köpüğün içinde yatan içi fıstık ya da cevizle dolu olan olan irmikten yapılmış,içli köfteye benzeyen bir tatlı. İlk tadıldığında kerebiç yapımında kullanılan beyaz köpüğün tadı biraz değişik gelebilir.Bunun sebebi köpüğü oluşturan Çöven kökü.Çöven kökünün bir gün ıslatılıp bekletilmesinden devamlı kaynatılmasından elde edilen beyaz köpük başka bir kaba alınır, şekerle karıştırılarak çırpılır ve böylece kerebicin beyaz köpüğü elde edilmiş olur.
'Kerebic', a flour-based sweet made with pistachios or walnuts in the centre and smothered in a whipped egg white cream. This sweet is largely only eaten in the Mersin-Turkey area.

The Ingredients
4 glasses of flour
1 glass of semolina
250 gr. butter or margarine
1 glass of oliveoil
2 tablespoon of powder sugar
1 package of baking powder
1 lemon juice
¼ glass of milk
2 eggs
1 bowl of fried sesame
Stuffing
1 glass of beaten walnut
½ tablespoon of cinnamon
½ tablespoon of allspice
¼ tablespoon of ginger
1 tablespoon of powder sugar
Coating
Powder sugar or kopuk helva
The Method
Crumble the flour, semolina and butter. Pour the warm oliveoil on to this mixture and mix them well. Add powder sugar, lemon juice, baking powder and mix them all. Add eggs, fried sesame, knead them and let it rest for 10 minutes. Pluck egg-size pieces, make holes with your fingers, fill ½ tablsepoon of the stuffing mixture in it and wrap it. Put it onto kerebic mould and squeeze it wiht your hands. Put all the dough pieces on a tray. Place the tray in the 356F preheated oven and take them out of oven when the pieces turn red. When serving, spread powder sugar or kopuk helva on them. Preparation of the stuffing: Mix the smashed wallnut, cinnamon, allspice, ginger, powder sugar. Bon apetite :)


Malzemeler

Çöven kreması için:
2 adet çöven otu
5 su bardağı pudra şekeri
Kurabiye için:
1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr. erimiş ılık margarin
1 cay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
yarım cay bardağı irmik (eklemeyebilirsiniz)aldığı kadar un
içine: toz antep fıstıgı vb.
Hazırlanışı: Çöven otunu yıkayıp tencereye alın. 4 bardak su ilave edin. Bir gece suda bekletin. Sabah çöven otunu 2 saat kaynatın suyu azalırsa kaynarken 1,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayan çöven otunu süzün. Sıcakken şekerini ekleyin, karıştırarak eritin. Biraz ılıtın. Mikser ile köpük olana kadar çırpın, kıvamı koyulaşınca olmuş damaktır. ( 1 saat çırpın mikseri arada dinlendirin). Kurabiye için, yumurta, seker ve yağı iyice karıştırın. İrmik ilave edin. Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın. Hamuru cevizden büyük parçalara alın, içli köfte gibi elle çukur yapın. İçine antep fıstığını doldurun ve kapatın tepsiye dizin. Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirin. Servis tabağına alın, üzerine çöven sosunu dökün tarçın serperek servis edin.