My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Tuesday, September 25, 2007

Tatlılar /Pastries



Cevizli Kete
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıvıyağ
4 adet yumurta
yarım kg. dövülmüş ceviz,
tuz
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için kibrit kutusu büyüklüğünde yaş mayayı. 1 su bardağı ılık suda kabarana dek bekletin. Daha sonra 4 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 3 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan, cevizden daha iri parçalar koparın. Tepsi büyüklüğünde yufkalar açın. Kalan 1 su bardağı sıvıyağı yufkaların üzerine gezdirin. Her birinin üzerine dövülmüş ceviz serpin, önce rulo biçiminde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın. Kalan 1 adet yumurtanın sarısını da çırpıp, 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Trabzon bezesi



Kocakarı Gerdanı