My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Friday, May 2, 2008

Beş çayı goodielerimiz

Geçtiğimiz cuma günü çok Sevgili Gönül ablam ve Aşkım aşkım (Şennur )bana geldiler.Çok güzel vakit geçirdik .İşte bizim beş çayı goodielerimiz:)Hepsini Sevgili Gül http://www.damak-tad.blogspot.com/ yaptı ve hepsi çok leziz idi.Ortadaki su böreği :) yakın çekimini unutmuşum :)

Böğürtlenli Milföy
Candan hanım muffinleri :)
Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı şeker
1;5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
1/3 su bardağı yoğurt
50 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
3 yemek kaşığı tepeleme tulum peyniri
3 yemek kaşığı eski kaşar rendesi
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
İsteğe göre üzerlerine serpiştirmek için susam ve çörek otu
Hazırlanışı
Un,karbonat hariç tüm malzemeler sırası ile eklenip çırpılır.Son olarak un,karbonat eklenip çırpılır ve kaşık yardımı ile muffin kağıtlarına doldurulup 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilip afiyetle çayın yanında yenilir. Bu tarif içinde kuskusta vardı ama Gül bu tarifi biraz değiştirdi .
http://damak-tad.blogspot.com/search/label/TOP%20KEKLER%2FMUFF%C4%B0NLER

Haşhaşlı elmalı kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı krema veya 1 su bardağı kefir
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ (ben sadece sıvıyağ kullandım)
minicik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
3 damla vanilya aroması
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
2 adet elma
1 yemek kaşığı haşhaş
1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker,yumurta,tuz,vanilya şekeri,limon kabuğu rendesi yaklaşık 2-3 dk çırpılır.Sıvıyağ eklenip çırpılır.Krema veya kefir,haşhaş eklenip çırpılır.(ben kefir kullandım)Elma rendeleri eklenip çırpılır.Son olarak nişasta,un ve kabartma tozu elenip karışıma eklenip üzerine 1 limon suyu gezdirilip tekrar çırpılır.Karışım kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 35-40 dk kadar pişirilir.Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkartılıp fırın teli üzerinde soğuması beklenir.
http://damak-tad.blogspot.com/search/label/PASTALARVe Özel Yılbaşı marzipanlı ay çöreği tat ve aroma müthiş
Meyveli karışım
100 gr kuru kayısı
250 gr kuru üzüm
100 gr varsa portakal kabuğu şekerlemesi
100 gr dolmalık fıstık
3 damla rum
Hamuru için gerekli malzemeler
100 ml süt
125 gr tereyağ
350 gr un
1 paket kuru toz maya (Dr.Oetker)
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Yılbaşı aroması (lebkuchen gewürz)
minicik tuz
125 gr süzme yoğurt
İçi için
200 gr Marzipan
Piştikten sonra üzeri için
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
25 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
Un hamur kabına elenir.
Üzerine maya serpilir.
Süt ve tereyağ bir tencereye konup iyice ısındıktan sonra altı kapatılıp hemen unun üzerine dökülür.
Sırası ile diğer malzemelerde eklenip mikserin hamur çırpıcısı ile karıştırılır.
En son mikser kaldırılıp elle hamur toparlanıp yaklaşık 30-45 dk arası bekletilir
Kayısı ince ince doğranır.
Kuru üzüm,fıstık eklenip üzerlerine rum damlatılıp karıştırılıp bir tarafta bekletilir.
Hamur bekleme süresini tamamladıktan sonra,masanın üzerini unlanıp kuru meyveli karışım eklenip iyice hamura yedirilir.Arkasından resimde görüldüğü gibi rulo yapılıp 6 parçaya ayrılır.(Hamurun kabarmasını beklemeyin çünkü kabarmayacak :)
Marzipanlar 6 parçaya ayrılıp rulo çubuklar halinde hazırlanıp bekletilir.
6 parçaya ayrılan hamurlar tekrar toparlanıp rulo yapılır.
Parmak uçları ile rulonun ortasına çukurluk verilip, marzipanlı rulo çubuklardan biri konup, uçları birleştirilip, tekrar yuvarlanıp ay şekli verilir.
Her bir parçaya anı işlem yapılıp tepsiye resimde görüldüğü gibi yıldız şeklinde dizilir.160 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
2 Yemek kaşığı tereyağ eritilir.Fırından çıkan pasta soğumadan fırça ile üzerine sürülür.
Pasta soğuduktan hemen sonrada üzerine pudra şekeri serpilir.
2 Yemek kaşığı tereyağ eritilir.Fırından çıkan pasta soğumadan fırça ile üzerine sürülür.
Pasta soğuduktan hemen sonrada üzerine pudra şekeri serpilip sonrasında 2 Yemek kaşığı tereyağ eritilir.Fırından çıkan pasta soğumadan fırça ile üzerine sürülür.
http://damak-tad.blogspot.com/search/label/CAY%20SAATI%20LEZZETLERI