My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Wednesday, August 2, 2006

Curryli yoğurt soslu patates salatası/Curry-yogurt sauced potato salad

500 gram patates
2 orta boy kereviz (çok ince doğranmış)
3 taze soğan(çok ince doğranmış)
12.5 cl (1/2 su bardağı yoğurt sosu 1 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber yada curry ile karıştırılmış) 2 çorba kaşığı taze soğan ve maydonoz karışımı(çok ince kıyılmış yada 2 çorba kaşığı maydonoz)
Patatesleri ve kerevizleri kaynatın.Patatesleri küp küp parçalar halinde kesin.Patates parçaları ,ince kıyılmış kerevizler ve doğranmış soğanları bir salata kasesine koyarak üzerlerine yoğurt sosunu dökerek iyice karıştırın.Salatayı buzdolabında en az 1 saat soğutup taze soğan ve maydonoz karışımını serperek servis yapın.
YOĞURT SOSU
12.5 cl 1/2 su bardağı yağsız yoğurt
bir tutam toz kırmızı biber yada curry
1/4 tatlı kaşığı şeker
1 küçük soğan(çok ince doğranmış)
4 çorba kaşığı yağsız süttozu
2 çorba kaşığı limon suyu
Yoğurt ,toz kırmızı biber ,şeker ve soğanı küçk bir kapta karıştırın.Mikserle çırparak önce süt tozunu sonra limon suyunu yedirin.Sosun koyulaşması için kasenin üzerini örtüp buzdolabında en az otuz dakika dinlenmeye bırakın.(buzdolabında 3 gün saklanabilir)
NOT:Süttozu sosun koyulaşmasına yardım eder.

500 grams of potato
2 medium celery or 4 celery stalks(finely cut)
3 fresh onions
12.5 cl 1/2 glass of yogurt sauce mixed with 1 1/2 teaspoons of curry
2 table spoons of finely cut fresh onion and parsley mixture
Boil potatoes and celery.Cut potatoes in cubes.Set aside.Put potatoes,celeries and fresh onions in a bowl and add yogurt sauce mix all well.Chill 1 hour Sprinkle fresh onion and parsley mixture on top and serve.
Calory:120
Protein:3 g
Chlestrol:2 mg
Total fat:1 g
Satiated/Doymuş yağ:0 g
Sodium:60 mg

YOGURT SAUCE
12.5 cl 1/2 glass of light yogurt
pinch of red pepper(curry)
1/4 tea spoons of sugar
1 small onion(thinly striped)
4 tablespoons of milk powder
2 table spoons of lemon juice
Mix yogurt,curry,sugar ,onion in a small bowl.Add milk powder and blend well then add lemon juice and blend well again.To make the sauce thicker cover and chill about 30 minutes.Can be stored 3 days in the fridge.
NOTE:Milk powder helps the sauce to get thicker.

Calory:15
Protein:1 g
Cholesterol:1 mg
Total fat /Toplam yağ:0 g
Satiated fat/Doymuş yağ:0 g
Sodium:30 mg