My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Thursday, June 1, 2006

Sebzeli patlıcan kayığı/Veggie filled aubergine gondola

1 iri patlıcan(yaklaşık 500 gr boylamasına 2 ye kesilmiş)
1 orta boy patates(kabuğu soyulup iri zar biçiminde doğranmış)
1 havuç(kazınıp iri zar şeklinde doğranmış)
1 orta boy kabak (kazınıp iri zar şeklinde doğranmış)
12,5 cl(1/2 su bardağı tuzsuz tavuk ,yada sebze suyu)
1 küçük soğan (ince dilimlenmiş)
bir tutam kimyon
Baharat karışımı
1/4 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
1/4 tatlı kaşığı kakule
1/4 tatlı kaşığı kişniş
bir tutam karanfil(dövülmüş)
bir tutam hindistan cevizi
bir tutam toz kırmızı biber
bir tutam tarçın
Baharat karışımı malzemesini bir kasede iyice karıştırıp bir kenarda bırakın.
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup içine delikli bir buğulama kabı yerleştirerek tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın.Kaynayınca buğulama kabına patates
ve havuç parçalarını koyup iki dakika buharda pişirin.Kabak parçalarınıda ekleyip sebze karışımını beş dakika daha pişirin.Buğulanan sebzeleri bir kenara alın.
Patlıcanın kabuklarını 1'er santimlik şeritler bırakacak şekilde soyun.Sonra içlerini bıçakla alıp aldığınız içleri zar biçiminde doğrayın.Oyulmuş yarım patlıcanları buğulama kabına oyulmuş yüzleri alta gelecek şekilde yerleştirin.Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşe oturtarak içindeki suyu bir taşım kaynatın.Patlıcanların kabukları yumuşayıncaya kadar buharda pişirip daha sonra kenara alın.
Fırınınızı 200'ye ısıtın.Tavuk yada sebze suyunu bir tencereye koyup,tencereyi harlı ateşe oturtarak bir taşım kaynatın.Kaynayınca baharat karışımı ve soğan dilimlerini koyup ara ara karıştırarak soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık üç dakika pişirin.Zar biçiminde doğranmış patlıcan içlerini ekleyip karıştırarak karışımı beş dakika kadar daha pişirin.Patates,kabak ve havuç parçaları ile kimyonu da ekleyip iyice karıştırarak tencereyi ateşten alın.
Hazırlanan sebze karışımını oyulmuş patlıcanlara doldurup,patlıcanları fırın kabına yan yana yerleştirin.Sonra üzerlerini alüminyum folyoyla örtüp yaklaşık 30dakika fırınlayın.
Piştikten sonra patlıcanların uçlarındaki sert kısımları keserek atın ve beklemeden servis yapın.
Kalori:85
Protein:4
Kolesterol:0
Toplam yağ:1 gr
Doymuş yağ:0
Sodyum:25 mg
XOXOXOX
1 big aubergine(cut in half ,inside cubes)
1 medium potato(cut in cubes)
1 carrot(cut in cubes)
1 medium zucchini(cut in cubes)
12cl 1/2 glass of chicken or vegetable broth(unsalted)
1 small onion(sliced)
pince of cumin
Spice mixture
2 teaspoons of cumin
2 teaspoons of coriander
2 tea spoons of clove(grounded)
pince of nutmeg,cinnamon,turmeric and cardamom
Stew boil all the vegetables.Set aside.Heat oven 200'.Heat broth add the spice mixture and the onion sliced,stir till the onions gets soft.Add the aubergine cubes and cook 5 minutes more.Add the rest of the stewed vegetables and cumin stir well and set aside.
Take the half cut aubergine put it to a oven proof plate side by side and fill with the ready mixture of the vegetables.Cover with folio bake 30 minutes.
Cut the hard ends of the aubergine .Serve
Calory:85
Protein:4
Total fat:1 gr
Satiated fat:0
Sodium:25 gr
Kaynak/Source:TIME/LIFE Yeni Yemek Ansiklopedisi.Time/Life new cooking encyclopedia