My photo
Well-mannered attitude and social minded outlook :))I normally be reluctant to make a stand with an outlandish idea or draw attention with an unusual outfit or hair style. 21 yesterday,21 today,21 tomorrow :)) If I am in danger of lives' weight and self- image issues .I respond these negative urges in a completely different way crushing them:))

Wednesday, June 14, 2006

Peynirli naneli patlıcan/Aubergine with cheese and mint


500 gr patlıcan(her biri iri zar şeklinde doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 domates(çekirdekler çıkarıldıktan sonra doğranmış)
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
60 gr mozarella rendesi
3 çorba kaşığı parmesan yada kaşar rendesi
Patlıcanları bir süzgece koyarak üzerlerine tuz dökülerek acı sularını süzün.Soğuk su ile iyice çalkalayıp tekrar süzülmeye bırakın.
Fırınınızı 200' ısıtın.Bir fırın tepsisine patlıcanları ,dometesleri,sarmısağı,naneyi,ve zeytinyağını koyarak karıştırın.Sonra üzerlerini bir folyo ile örtüp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar fırınlayın.Yaklaşık 1 saat.Sonra karışımın üzerine mozarella ve parmesan peynirleri rendelerini serpin.Peynirler yumuşayıncaya kadar tekrar pişirin.Sıcak servis yapın.
XOXOXO
3 medium aubergine(diced)
1 tea spoons of salt
2 tomato( seeded diced)
1 clove of garlic finely chopped
1 table spoons of mint finely chopped
1 tablespoons of olive oil
1 glass of mozarella ( grated)
3 table spoons of parmesan (grated)
Put aubergine dices to a sieve add salt wait 30 min and drain the bitter juice.Rinse well.Heat oven 200'.Mix the rinsed aubergines,tomatos,garlic,mint and olive oil.Lay these in a pan foil wrap and cook about an hour till the aubergines gets softer.Then spread the grated cheeses on top and oven bake again till the cheeses melt.Serve hot.

Calory:65
Protein:4 gr
Cholestrol:5 mg
Total fat:4 gr
Satiated/doymuş fat:1 gr
Sodium:210 mg